Enkele gemetselde schaakpaardjes en -torentjes door jeugdige talenten op het Europese Metsel & Mozaiek 2021 bij ANBI Stichting Talento Metissimo.
Enkele gemetselde schaakpaardjes en -torentjes door jeugdige talenten op het Europese Metsel & Mozaiek 2021 bij ANBI Stichting Talento Metissimo. Foto: CCML

Metselschaak met ontknoping

Algemeen

LINGEWAARD - In het najaar van 2021, het eerste lustrumjaar van ANBI Talento Metissimo, volgden 16 jeugdigen uit diverse regionen van Nederland het educatieve verrijkingsprogramma Europese Metsel & Mozaiek (EM & M). Ze tekenden, rekenden en bouwden schaakpaardjes, -torentjes, trapjes en schoorsteentjes. De vijf-koppige jury was er eventjes druk mee; Wie werd Science- & Cultuurtalent 2021?

Ieder jaar is het feest met de mooie metselsteentjes in verschillende maten en kleuren van onze sponsor Juweela. Dit jaar was er iets bijzonders. De hoofdprijs Science- & Cultuur 2021, die normaliter in september te behalen valt op het Science-& Cultuurplein, stond nog open. Voor liefhebbers was deze talentprijs dit jaar (uitzondering) te behalen op het EM & M. De opdracht (idee Karen) was eerder gepubliceerd in het Gemeentenieuws.

Ook dit jaar is door de jeugdigen met grote ijver, vlijt en vooral plezier gewerkt aan de nieuwe uitdagingen. En wat een resultaten, de jury keer haar ogen uit. Echt alle deelnemers verdienen een prachtpluim! De jongsten mochten hun schoorsteentje meteen thuis zetten voor Sint en Piet. De oudere rekenden en tekenden door. De 10-jarige Lauryn kwam naast ontwerp en uitvoering met correcte berekeningen zelfstandig tot bijzondere inzichten die de vijf juryleden versteld deden staan. Met deze knappe prestatie werd ze Science- en Cultuurtalent 2021.

Ben je benieuwd naar onze verder reikende en/of verrijkende educatie? Zie www.TalentoMetissimo.