Ets: Close Watch.
Ets: Close Watch. Foto: Frank Timmermans

Bemmelse kunstenaars in Persingen

Algemeen

PERSINGEN - Voorafgaand aan de komende, tweede corona-kerst gaan vier kunstenaars met Bemmelse roots in het weekend van 18 en 19 december toch ‘gewoon’ hun nieuwe werken tentoonstellen in het Kerkje van Persingen. Dit zal veilig, geheel volgens de dan geldende corona-aanpassingen uitgevoerd gaan worden.

Jacqueline van Swelm maakt politiek pamflettistische acryl-schilderijen waarin ze met name het Palestijns-Zionistich conflict op niet mis te verstane wijze blijft verbeelden. Rezie Hendriks is een duivelskunstenaar die zich zowel in twee- als driedimensionale uitingen thuis voelt. Wat zij exposeert blijft tot het laatste moment een verrassing. Zij beheerst een veelheid aan beeldende technieken waarmee ze de kijker een steelse blik in haar complexe binnenwereld gunt.

Leon Swinkels brengt in de coronasfeer passende, verstilde aquarellen met Haiku’s. Frank Timmermans exposeert fotopolymeer-etsen met zijn bekende wat sombere thematiek in zijn herkenbare beeldtaal.

Het Kerkje van Persingen is voor deze expositie op 18 en 19 december geopend van 11.00-17.00. uur Toegang is gratis, maar QR-code dan wel testbewijs wordt gescand. Er is een looproute met voldoende ruimte voor de 1,5 meter. Handontsmetting is aanwezig, maar denkt u zélf aan het verplichte mondkapje!

ets: Eve's View