Afbeelding

Vuurwerk afsteken, vuurwerk opruimen!

Algemeen

HUISSEN - In het kader van het thema ‘Red de Wereld’ hebben de leerlingen van OBC Huissen actieplannen bedacht waarbij zij zich inzetten voor een beter milieu. Eén van de plannen heeft met vuurwerk te maken: Vuurwerk afsteken, vuurwerk opruimen!

Vuurwerkliefhebbers Sijmen en Mudaser is het een doorn in het oog dat vele andere vuurwerkafstekers na het afsteken hun troep niet opruimen. “Niet alleen is het niet heel erg goed voor het milieu als je de resten laat liggen, het is gewoon ook niet netjes”, aldus de twee leerlingen van OBC Huissen. “We hebben een poster gemaakt met onze slogan en vragen vuurwerkwinkels of we die op mogen hangen. We hopen dat de vuurwerkkopers de posters zien en dan inderdaad hun vuurwerkresten ook echt opruimen.”

Al is er dit jaar vanwege corona een landelijk afsteekverbod, vuurwerkafval verwachten de tieners alsnog. “Categorie 1 vuurwerk mag wel gekocht en afgestoken worden. Het is wat kleiner, maar ook dan is het belangrijk om de rommel even op te ruimen. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat we ondanks het afsteken ook met Oud & Nieuw aan het milieu denken”, besluiten de jongemannen.