Kerk in de sneeuw. (Ffoto: Lian Steenhof)
Kerk in de sneeuw. (Ffoto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdiensten in Gendt

GENDT - Op zondag 19 december is het 4e Adventszondag, de laatste zondag voor kerst. Om 10.00 uur is er dan een kerkdienst in het kerkje van Gendt aan de Torenlaan. 

Voorganger in deze dienst is ds. Henri ten Brinke uit Apeldoorn, die ook in deze gemeente predikant is geweest. Het is fijn om het contact zo te blijven onderhouden. De diaconale collecte op deze zondag is bestemd voor jeugddorp 'De Glind', waar uithuisgeplaatste kinderen opgevangen worden in gezinshuizen en deel uitmaken van de dorpsgemeenschap. De Rudolphstichting beheert deze huizen. Wie een bijdrage wil overmaken voor dit goede doel, kan dat doen op NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg o.v.v. De Glind.  

Op kerstavond 24 december zal er vanuit de kerk een online kinderkerstviering zijn. Zie hiervoor een apart bericht in deze krant. Op eerste Kkerstdag 25 december is er om 10.00 uur de kerstmorgendienst. In deze dienst zal ds. Janneke Bron uit Velp voorgaan. Kerk in Actie heeft gevraagd om tijdens de kerst te collecteren voor de vluchtelingen kinderen in Griekenland, die nog steeds onder moeilijke omstandigheden moeten leven. De Diaconie beveelt deze collecte ook van harte bij een ieder aan. Een bijdrage is over te maken op bovenstaand bankrekeningnummer o.v.v. 'Kinderen in de knel'.