Afbeelding
Foto:

IJsproductie in de winter even naar topniveau

BETUWE - Zelfs in de winter draait de ijskeuken van Wijs overuren. “Maar dat is natuurlijk maar van korte duur”, aldus ijsmaker Jeroen Pohlmann. Voor enkele weken productie in de winter wordt de keuken weer helemaal opgestart.

“Alle machines zijn opgepoetst, we rijden weer naar de boer voor verse bio-melk én we zien straks weer even onze klanten. Het is een hele gezellige tijd en we beschouwen het echt als een eer dat straks onze desserts bij zo veel mensen op tafel staan tijdens de feestdagen.”

Het is inmiddels een beproefd concept; de éénpersoons ijsdesserts van Wijs, ambachtelijk ijs. “We merken dat mensen het vooral erg lekker vinden om zelf hun dessert te kunnen kiezen. De voorpret voor het toetje bij het kerstdiner begint bij sommigen al in november!” En ben je gastvrouw of gastheer dan kun je voor het dessert meerdere keuzes in huis halen voor je gasten. “En dan hopen de meesten natuurlijk dat er nog wat overblijft voor ná de kerst”, grapt Pohlmann.

Er worden tien varianten gemaakt; van klassiekers zoals Monchoutaart of Tony’s chocolonely tot smaken als Yoghurt, honing & walnoot of Boerenjongens met bakkersroom.

De ijsdesserts worden met de hand gemaakt in de keuken van Wijs in Gendt. Bestellen kan online (www.wijsijs.nl/shop) en zijn vervolgens af te halen bij de winkels van Wijs in Gendt, Elst en Bemmel op 23 en 24 december.