Vleugellam als drager van historische ontspanning.
Vleugellam als drager van historische ontspanning. Foto: Guus Versmissen

‘Vleugellam’ met aanbeveling

Algemeen

HUISSEN - ‘Vleugellam’ is een historisch boek en tegelijkertijd een roman zonder weerga. Streekschrijver Michel Bongers positioneert met Paul Faber in de hoofdrol de WOII historie in een relaas uit de jaren ‘70.

Dàn vinden in de Betuwe de opnames plaats van de film ‘ A bridge too far’. Michel neemt je mee in zijn fiction maar dan gekoppeld aan tig historische feiten. Spelenderwijs wordt lezend inzicht opgedaan in de tragedie die onze regio in de periode 44-45 trof.

Dit boek staat garant voor ontspanning en sleept in zijn feitenrelaas iedereen mee. Ideaal ook om juist in deze periode cadeau te doen aan jezelf of een ander. Eerder geplande presentaties in Theaterkerk en het klooster in Huissen konden geen doorgang vinden.

Honderden boeken vonden via het kleinschalige persoonlijke contact een dankbare eigenaar. Belangstelling voor dit boek dat gerealiseerd is in het kader van Gelderland Herdenkt? Via de lokale boekhandel of de site www.exodushuissen.nl is het beneden de twintig euro aan te schaffen. Bellen naar 06 45624016 kan trouwens ook. Naast de inhoud van het verhaal moet de kwaliteit van het rijk geïllustreerde boek vermeld worden. Honderden actuele en historische afbeeldingen leiden ieder door de omgeving van het verhaal: Arnhem, vooral Overbetuwe en Nijmegen. “Eindig het jaar goed en begin 2022 met een goede daad: schaf het boek ‘Vleugellam’  van de bekende Michel Bongers gerust aan.”