Leerlingen maken website voor veiling.
Leerlingen maken website voor veiling. Foto: OBC Bemmel

Leerlingen OBC Bemmel laten zich niet uit het veld slaan en starten online-veiling

Algemeen

BEMMEL - De geplande traditionele kerstmarkt van de leerlingen van OBC Bemmel kon dit jaar helaas niet door gaan. Best lastig om met al die maatregelen toch een geldinzamelingsactie op te zetten. Toch trekken de VMBO-t leerlingen van OBC Bemmel zich daar niets van aan en zetten met veel enthousiasme een online veiling voor de Voedselbank op. De veiling zal plaatsvinden via www.obc-veiling.nl tussen 14 en 24 december.  

De aankomende tijd gaan de leerlingen producten verzamelen die zij op de veilingsite kunnen aanbieden. De producten zullen worden aangeboden via de website www.obc-veiling.nl. Daarnaast worden de producten ook op social media gedeeld. De biedingen kunnen echter wel alleen op de website worden gedaan.

Naast de pakketten gaan de leerlingen ook voedingsmiddelen verzamelen om vervolgens zelf voedselpakketten te maken. Met deze actie hopen ze naast een financiële bijdrage ook in voedingsmiddelen een handje te kunnen helpen.

John van Werven: ”Ik ben trots op onze enthousiaste leerlingen. Ze zetten meteen de schouders eronder om iets anders te bedenken en toch iets te kunnen betekenen voor het goede doel. Hopelijk gaan veel mensen bieden op de producten en halen we een mooi bedrag op voor de Voedselbank. Voor de leerlingen is het in ieder geval ook een hele leerzame actie!”