Een warm hart bij monument Het ongedoopte kind. (foto: Martien van Hemmen)
Een warm hart bij monument Het ongedoopte kind. (foto: Martien van Hemmen) Foto: Martien van Hemmen

Warme lichtjes voor het gestorven  kind

HUISSEN - Wereldlichtjesdag begint een wereldomvattende betekenis te krijgen. Op de tweede zondag in december worden de overleden kinderen herdacht. Op het Gedenkpark Begraafplaats Huissen Stad is dit een gelegenheid om sinds een aantal jaren bij stil te staan.

Een kind verliezen is één van de moeilijkste zaken die een mens kan meemaken.Dat geldt voor de ouders, de familie, vrienden en andere geliefden. Over de gehele wereld worden lichtjes ontstoken.Door de verschillende tijdzones ontstaat zo als het ware een golf van licht. Het verbindt degenen die geraakt zijn door bij het leed van een.overleden kind. 

Een bijzondere plek op de begraafplaats is het Monument voor het ongedoopte kind. Lange tijd was er zelfs in het gedenken geen plaats voor deze zieltjes. Op het Gedenkpark zijn op andere plaatsen tientallen kinderen begraven. Er werd een gedicht voorgelezen dat de harten van de aanwezigen raakte. Er is een waardevolle traditie geboren. Het voelt goed dat de aanwezigen zoveel steun mogen ervaren van zoveel medemensen waar ook ter wereld.

De tweede zondag in december is een ware lichtjesdag die de duisternis minder donker maakt. Het initiatief draagt er toe bij dat het Gedenkpark ook een plaats van bezinning is.