Afbeelding
Foto:

Biefstuk ossenhaas Bali à la Loetje

Een tijdje terug was ik samen met mijn man bij Café Loetje een biefstukje eten.... Dit zijn flinke ossenhaas biefstukken goed gebakken in ruim blue band boter. Op het bord flink veel jus en erbij geroosterde sneetjes wit brood. Zo simpel is het eigenlijk maar o zo lekker. Het werd dus tijd om er thuis eens mee aan de slag te gaan.

Bereiding:
Ik heb vanmiddag bij mijn slager om 2 super malse ossenhaas biefstukken gevraagd en of hij mooie hoge stukken wilde afsnijden. Thuis heb ik ze ook niet meer in de koelkast bewaard zodat ze mooi op temperatuur waren toen in ze vanavond wilde gaan bakken
In een koekenpan laten we op hoog vuur of op inductie op de hoogste stand een half pakje roomboter smelten en lekker bruin worden. Als de boter licht begint te kleuren mag de knoflook en de sambal er al bij en terwijl de boter bruin wordt roer je de knoflook en sambal er goed doorheen zodat het zich goed verdeeld. De 2 ossenhaas biefstukken bestrooien we met zeezout en peper uit de molen en laten we in de hete boter glijden. Ik heb mijn biefstukken in 6 minuten rondom goed bruin gebakken op hoog vuur en dan is hij perfect van binnen. Niet te rood en zeker niet gaar. Dan leg je de 2 Ossenhaas biefstukken elk op een bord en giet je lekker alle jus over beide biefstukken heen en laat je ze even rusten voor je ze aan gaat snijden.

Ik heb hier een heerlijke salade bij gegeten met tomaat, komkommer, rucola, bos ui, pompoen pitjes en een dressing van olijfolie en limoensap.

Weet je dat je me ook op Social media kunt volgen?

Afbeelding