De kerk van Gendt. (foto: Renske Steenhof)
De kerk van Gendt. (foto: Renske Steenhof) Foto: Renske Steenhof

Oecumenische kerkdienst in Gendt

GENDT - Van 16 – 23 januari is het De Week van Gebed voor Eenheid van christenen. Op zondag 23 januari is er een oecumenische dienst in het kerkje van Gendt. We weten nog niet of de kerkdienst te bezoeken is, of dat de dienst alleen online te volgen is via kerkdienstgemist.nl. 

De dienst is voorbereid door de predikant, Els de Clercq, in samenwerking met oecumenische werkgroep. Leidraad hierbij is het liturgisch materiaal dat voor dit jaar beschikbaar is gesteld door de Raad van kerken in het Midden-Oosten. Bij deze dienst is er ook een collecte met een gemeenschappelijk doel voor de Gendtse gemeenschap. Deze keer is gekozen voor dorpsauto ‘De Wielewaal’.
Dorpsauto Wielewaal is bestemd voor ouderen en andere inwoners, die niet of moeilijk zelfstandig kunnen reizen. De rollator of rolstoel kan mee, maar men moet wel zelf kunnen instappen. U kunt een rit reserveren binnen Gendt en Doornenburg om naar een gezellige activiteit te gaan, als u op bezoek wilt gaan bij familie/vrienden of als u een afspraak heeft bij de kapper, tandarts of huisarts of voor het doen van een boodschap in het dorp of zomaar een ritje in de omgeving wilt maken. De Wielewaal rijdt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en wordt gereden door een groep van vrijwillige chauffeurs.

Er wordt een kleine vergoeding gevraagd aan de passagiers. Maar voor het onderhoud is natuurlijk meer geld nodig. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen. Mocht u ook een gift willen overmaken dan kan dit naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v.  De Wielewaal.