Afbeelding
Foto:

Pastoraat

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 23 januari 2022, 10.00 uur, voorganger ds. Margreet de Bree (Westervoort). Online via kerkdienstgemist.nl.

Pastoraat: Wat verstaan we daaronder? Onder pastoraat verstaan we het ondersteunen van gemeenteleden, zowel jong als oud, niet alleen bij verdriet of in moeilijke tijden, maar ook in goede tijden. Samen leuke dingen doen en wat vreugde brengen is namelijk ook pastoraal werk!

Pastoraat: Wie verzorgen het? Het pastoraat wordt binnen onze kerk verzorgd door een groep gemeenteleden, de pastorale medewerkers. Zij hebben de zorg voor gemeenteleden die daar behoefte aan hebben.

Pastoraat: Wat doen wij als pastoraat? De pastorale medewerkers bezoeken ouderen en zieken. Bij blijde gebeurtenissen zijn wij er ook.
Nieuw ingekomen gemeenteleden worden bezocht, welkom geheten en wegwijs gemaakt in onze kerkelijke gemeenschap. Als pastoraat helpen we de diaconie bij de middag-vieringen, zoals vieringen bij Kerst en Pasen.
Wij zijn veelzijdig bezig. Voorop staat altijd 'het samenzijn'. Samenzijn op de maandagmiddagen met als thema: kruiswegstaties, film, muziek, dans of het bezoek van een huisarts.

Helaas is bij een aantal activiteiten corona nu spelbreker, maar we hopen elkaar dit jaar weer gauw te zien. (Emmy Bongers en Mariette van Herwijnen)