Franca Treur. (foto: Tommy Lance)
Franca Treur. (foto: Tommy Lance) Foto:Tommy Lance

Lezing schrijfster Franca Treur in Bemmel

BEMMEL - Op 7 maart start de Kinkelacademie in Bemmel haar lezingenreeks met de schrijfster Franca Treur (1979). De meesten kennen haar van haar debuutroman 'Dorsvloer vol confetti' uit 2009. Daarin schrijft ze semi-autobiografisch over het leven in een Zeeuwse orthodox-christelijke boerengemeenschap. 

Het boek is verfilmd en won de Selexyz debuutprijs. Er volgden meer succesvolle romans en verhalenbundels. Onder meer 'Hoor nu mijn stem' in 2017 en 'Regieaanwijzingen voor de liefde' in 2019. Ook schrijft ze columns, essays en korte verhalen voor onder meer Trouw.
'De golf' uit 2021 gaat over een echtpaar dat worstelt met de uitdagingen van deze tijd zoals zeespiegelstijging. En dan komt plots corona en brengt meningsverschillen en spanningen in een relatie.

Haar boeken zijn op 7 maart te verkrijgen bij het standje van boekhandel De Toren van Bemmel en kunnen desgewenst gesigneerd worden. Franca Treur zoekt bij een schrijversbezoek naar verbinding. Wat zijn de psychologische gevolgen van een religieuze opvoeding? Wat betekent 'thuis' als je ergens bent weggegaan? Hoe verbind je je met dierbaren als ze totaal anders in het leven staan? Hoe kun je met zingeving bezig zijn buiten de godsdienst? Ze gaat graag in dialoog met haar publiek in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat in Bemmel. Aanvang 20.00 uur.

In het gebouw is goede ventilatie en zijn de coronamaatregelen van kracht. Denkt u aan uw QR-code. Tickets à 12,50 (inclusief koffie/thee vooraf) vanaf 17 februari in genoemde boekhandel of on-line op www.dekinkel.nl.