Een zonnige kerk in de winter. (foto: Els de Clercq)
Een zonnige kerk in de winter. (foto: Els de Clercq) Foto: Els de Clercq

Samen zijn

en ook helemaal jezelf

ANGEREN - Er is iets heel moois in het principe van kerk zijn. Los van alle kritische kanttekeningen die gemaakt zijn en mogelijk te maken zijn. Het mooie is:  ieder mens is er welkom. ‘Wees welkom’. ‘Schuif aan’. ‘Je hoort er bij’. ‘Ongeacht je ideeën of opvattingen, ongeacht je achtergrond of uiterlijk’. 

Hoe belangrijk dat ‘samen’ is hebben we gemerkt  - en nog - in de Coronatijd.  We hebben elkaar nodig. En niet alleen onze familie. Niet alleen de jouwen of mensen die je zelf uitkiest. Heel belangrijk, zeker.
Maar in een kerk gaat het om een gemeenschap die breder is en ruimer. Gemeenschap rond het geheim, dat sommigen God noemen en anderen de bron van het bestaan of ‘iets’.  

Een gemeenschap die niemand buitensluit. Juist dat samen waarin je tegelijkertijd jezelf kunt zijn in alle kwetsbaarheid, breekbaarheid of gekkigheid ook, die kwam aan de orde in de gesprekken met de twee nieuwe kerkenraadsleden (bestuursleden) van de kerkelijke gemeenschap in de Kleine Kerk aan de Dijk. 

Wat een prachtig nieuw begin met twee jonge mensen die zich voor dit ruime ‘samen’ willen inzetten. We nemen afscheid van een lid van de kerkenraad dat zich 25 jaar met alle liefde heeft ingezet voor onze gemeenschap. 

We heten twee nieuwelingen welkom. Een wisseling van de wacht. Met vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet. Wij staan stil bij dit ‘samen’ in de viering van 13 februari (Molenstraat 1. Angeren). De dienst begint om 10.00 uur

Els de Clercq