ZAB Bemmel en ZAB Huissen pakken Karstraat aan. (foto: Vrijwilliger)
ZAB Bemmel en ZAB Huissen pakken Karstraat aan. (foto: Vrijwilliger) Foto: Vrijwilliger

ZAB Huissen ontmoet

ZAB Bemmel op de grens

LINGEWAARD - Afgelopen zaterdag zijn we weer met zo'n twintig vrijwilligers op pad geweest. Het zonnetje scheen, waardoor het zeker geen straf was om buiten lekker in beweging te zijn en meteen de troep op te ruimen op straat en in de natuur.

Dit keer stond het project Karstraat op het programma. En omdat dit een lange straat is, is hierin de samenwerking tussen Huissen en Bemmel ontstaan. Zwerfafval kent immers geen grenzen. Met zeven man sterk is hier hard gewerkt en dat is zeker te zien.

Samenwerking in het kader van zwerfafval is ontzettend belangrijk. Zo is er tussen de plaatsen veel buitengebied waar fietsers en wandelaars juist moeten genieten van het groen, zonder de ergenis aan zwerfafval. Hierin ligt nog een mooie uitdaging. En wat we ook niet niet moeten vergeten is het zwerfafval wat door de waterstanden van de rivieren in de natuur terecht komt.

Er is een mooie campagne vanuit de samenwerking van IVN met Schone Rivieren die plastic afval op de politieke agenda's probeert te krijgen. In de gemeente Lingewaard zijn er een aantal mensen die hier een bijdrage aan willen leveren. Maar met meer mensen kun je de last verdelen, sta je sterker en inspireer je elkaar. Mocht je hier meer van willen weten dan kun je contact opnemen via onderstaand mailadres.

Ook als je je op de eerste zaterdag van de maand in Huissen in wil zetten voor zwerfafval dan ben je welkom! We hebben eigenlijk altijd mooi weer en je wordt onderdeel van een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Dit doen we van 9.30 tot ongeveer 11.30 uur. Voor vragen of interesse kun je een mail sturen naar natasjaalards@gmail.com.