Jan Wezendonk met zelf geschreven roman 'Verwantschap' Roman. (foto: Jet Wezendonk)
Jan Wezendonk met zelf geschreven roman 'Verwantschap' Roman. (foto: Jet Wezendonk) Foto: Jet Wezendonk

Stamboomonderzoek en DNA-analyse leveren roman op

DOORNENBURG - Jan Wezendonk uit Doornenburg heeft zich veel met stamboomonderzoek beziggehouden. Hij heeft zelfs DNA-onderzoek laten doen.

Stamboomonderzoek is ongekend populair, want wie wil nou niet weten waar ze precies vandaan komen? Horinzontaal onderzoek naar nog levende verwanten en verticaal naar (verre) voorouders. Zo ook de hoofdpersoon Johannes in het boek Verwantschap, wiens DNA-uitslag heel wat stof doet opwaaien.
Mysteries uit het verleden en het heden verweven zich en drijven Johannes, samen met onbekende en mogelijk gevaarlijke achtervolgers, voort door Europa. Een groep zit achter zijn DNA aan, dat immuun lijkt te zijn tegen infecties. Een andere groep heeft nog iets recht te zetten met de daden van zijn verre voorvader.

Deze roman is op vrijdag 4 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. 'Verwantschap’ is te koop bij de Readshop in Gendt, de Toren van Bemmel en Bruna Huissen en online te bestellen via www.boekscout.nl.
Jan Wezendonk (64) studeerde geschiedenis en filosofie in Nijmegen, is directeur bij het Nationaal Fonds Kinderhulp en woont in Doornenburg.