Nooit te Ver hoopvol gestemd

Algemeen

HUISSEN - De Huissense wandelsportvereniging ‘Nooit te Ver’ ziet met veel belangstelling uit naar de start van het wandelseizoen. De weersomstandigheden worden zo zoetjes aan weer beter, hetgeen ertoe zal leiden dat de regionale wandelorganisaties ook hun geplande wandeltochten kunnen laten doorgaan.

Verschoond van allerlei beperkende coronamaatregelen kan weer volop genoten worden van de wandelsport. Te denken valt aan de de vijfde tocht van de winterserie van wandelsportvereniging Paschalis in Woezik op 5 maart, de Poldermars in Ooij op 13 maart en de Pro Corporetocht in Gendt op 19 en 20 maart.
Het is wenselijk om vooraf nog wel even na te gaan of deze tochten ook zullen doorgaan. Op de agenda van de eerstvolgende bestuursvergadering, die op woensdag 16 februari zal worden gehouden zal de organisatie van de avondvierdaagse (dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni) aan de orde komen. Verder staan onder meer de voorbereiding van de jaarvergadering en de opstelling van de jaarwandelplanning van de groepstochten op de agenda.

Uit verschillende wetenschappelijk publicaties blijkt dat meedoen aan een wandelvereniging een verstandige keuze is voor je gezondheid. Wandelen is goed voor je bloeddruk, hartslag in rust, lichaamsvetpercentage, cholosteronwaarden, longfunctie en depressies. Natuurlijk als je alleen loopt heb je dezelfde gezondheidsvoordelen, maar een wandelvereniging helpt je om regelmaat in je wandelactiviteiten aan te brengen.
“Wil je niet alleen wandelen, maar liever samen met anderen in groepsverband? Word dan lid. Aanmelden kan bij Theo Knuiman, Churchillstraat 19, Huissen of digitaal theo.knuiman@tele2.nl.”