Ook in de winter je eigen groente.
Ook in de winter je eigen groente. Foto: Jolanda Aleven

Volkstuintje in de kas Huissen

Algemeen

HUISSEN - Zoveel enthousiaste mensen zijn afgelopen jaar begonnen met het kweken van groenten en fruit op een eigen stukje grond in de kas. Binnen vier weken werden de eerste geteelde groente geoogst, de smaakpapillen ervaren een veel intenser beleving. Van plantjes poten, verzorgen, oogsten en eten geeft zoveel voldoening. Geen bestrijdingsmiddel of kunstmest te bekennen, zo weet je wat je eet!

Men zegt wel eens: zoveel mensen zoveel wensen en dat kan je ook in de tuintjes zien. De één teelt vooral groenten zoals sla, andijvie, (mini)komkommer en allerlei soorten tomaten (snoeptomaatjes, honingtomaten, pruimtomaten, pomodori-tomaten) en natuurlijk eigen aardbeien. 

Anderen worden blij van het telen van druiven, kousenband, mango’s, verschillende soorten meloen. Kruidentuintjes zijn ook favoriet, niets zo leuk dan koken met je eigen geteelde groente en kruiden. Een kopje thee van je gekweekte Marokkaanse munt, citroenmelange en pepermunt daar word je toch blij van.

Niet te vergeten er zijn  ook veel tuintjes met plukbloemen, eetbare bloemen, zonnebloemen, dahlia’s enzovoort. Dit alles teelt men puur en biologisch.  

“Voor liefhebbers van koken uit eigen tuin is het mogelijk om op onze buitenkeuken een workshop te geven. Tuinder Ap verzorgt de biologie en geeft graag teeltadvies. Bent u geïnteresseerd? Maak vrijblijvend een afspraak om een kijkje te komen nemen mailadres: volkstuintjeindekas@outlook.com of app 06 42669114.”