Kerk, gezien vanaf het Kerkenpad. (foto: Lian Steenhof)
Kerk, gezien vanaf het Kerkenpad. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Dienst in kerkje van Gendt

GENDT - Op zondag 20 februari is er weer een kerkdienst in de protestantse kerk aan de Torenlaan in Gendt. De dienst begint om 10.00 uur ’s morgens. "Men hoeft zich niet aan te melden voor de dienst. Maar we houden ons nog wel aan de richtlijnen, zoals mondkapje op en enigszins afstand houden van elkaar."

Voorganger in de dienst is ds. Dick Kruyt uit Arnhem. Deze dominee is bekend in onze gemeente, doordat hij predikant is geweest in Lent, Oosterhout en Ressen. Nu is hij al een aantal jaren met emeritaat(pensioen), maar hij gaat nog regelmatig voor als gastpredikant in verschillende gemeenten. 

De collecte bij de uitgang is een diaconale collecte voor Stichting Het Vergeten Kind. Duizenden kinderen dreigen ten onder te gaan aan trauma's. In Nederland zijn er duizenden kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo ernstig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. In hun jonge leven hebben ze al veel te veel meegemaakt en de trauma's laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang, verdrietig en boos. Zo hoort een kinderleven niet te zijn! 

"Met uw gift kunt u eraan bijdragen, dat deze kinderen weer onbezorgd kind kunnen zijn. Dat zij een stabiele woonplek krijgen met vertrouwde gezichten die voor ze zorgen. En dat zij kunnen meedoen aan leuke kinderactiviteiten Wilt u dit project ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Het Vergeten Kind. Wij zullen het geld dan overmaken naar de stichting."