Stadskerk met voormalige school. (foto: HKH)
Stadskerk met voormalige school. (foto: HKH) Foto: HKH

Kunst uit eigen bezit:

geschilderde herinneringen aan Huissen

HUISSEN - Een Zandse boerderij, ‘t Veerhuis, de stadskerk, middeleeuws Huissen. Zomaar wat onderwerpen die je op de tijdelijke tentoonstelling in het stadsmuseum Hof van Hessen tegenkomt.

Te zien zijn bijvoorbeeld meerdere werken van Corry de Roy-Kamphuis, een schilderij van Cor Melchers, maar ook namen als bijvoorbeeld Koenders, Muller en C. Tromp kom je tegen. Het gaat hierbij zowel om olieverfschilderijen als potloodtekeningen en aquarellen.
Bijzonder is een schilderij van Henricus Jacobus Burgers. Een werk van de internationaal beroemde kunstenaar, geboren in Huissen. Vlak echter ook Cor de Wolff niet uit. Van hem zie je enkele aquarellen van de notariswoning de Vicarie.

De ruim dertig werken, alle uit de eigen collectie van het museum, zijn te zien in Hof van Hessen, aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen gelegen. Daarnaast is er daar natuurlijk de permanente expositie over de geschiedenis van Huissen te bezoeken
Openingstijden: behalve maandag, alle andere zes dagen van de week van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur. De op dat moment geldende coronamaatregelen zijn van toepassing. Voor inlichtingen museum@huessen.nl.