Sjaak en Eric van Wissen en Remon Evers.
Sjaak en Eric van Wissen en Remon Evers. Foto: Gerdien Jansen

‘Indoor’-carnaval bij De Kraonige Zwaone

Algemeen

HUISSEN - In navolging van de oproep van Minister Ernst Kuipers zal De Kraonige Zwaone uit Huissen zich de komende drie carnavalsdagen met name richten op het ‘Indoor’-carnaval.  

Met maximaal vijfhonderd Zwaone en Zwaonine zal café De Gouden Engel met de carnavalsdagen de thuishaven van het carnavalsgezelschap zijn. Zo zal er op zondag vanaf 15.11 uur en op maandag vanaf 13.11 een matinee plaatsvinden. Op dinsdagavond zal het traditionele Vastenaovond bal vanaf 19.41 uur georganiseerd worden. Deze 3 carnavalsfeesten zullen muzikaal opgeluisterd worden door orkest Blind Date en  ”hofkapel” De Rienblaozers.

Kaarten

Om samen met De Kraonige het carnavalsfeest bij te kunnen wonen dienen vooraf kaarten aangeschaft worden. Via de site: www.dekraonigezwaone.nl kunnen kaarten gekocht worden. Let wel, er worden maximaal 500 kaarten per dag verkocht.

Geen frusjoppe!

Met het indoor-carnaval zal het traditionele frusjoppe in Huissen dit jaar komen te vervallen. De oproep is dan ook om dit jaar op maandag niet massaal naar Huissen te komen om carnaval te vieren. Er worden geen faciliteiten ingericht om het buiten carnaval mogelijk te maken. Als alles normaal blijft is iedereen volgend weer meer dan van harte welkom, echter dit jaar waar alles anders is wordt het carnaval lokaal ingestoken.

Aubade en Ganstrekke

Wel zal op maandag om 12.11 uur de traditionele aubade bij de krossel georganiseerd worden en zal op dinsdagmiddag om 14.11 uur bij cafe Het Moment het ‘t Ganstrekke worden georganiseerd. Inschrijving hiervoor vanaf 13.11 uur bij Het Moment.