Van links naar rechts: Bram Opgenoort, Jaap van de Sant en Kees van de Sant. Zij poseren met hun ontvangen cadeautjes.
Van links naar rechts: Bram Opgenoort, Jaap van de Sant en Kees van de Sant. Zij poseren met hun ontvangen cadeautjes. Foto: Joske Duifhuizen

Alarmfase 3 zet muziekcommissie in het zonnetje

Algemeen

BEMMEL - Dat de muziek één van de belangrijkste pijlers is binnen een dweilorkest, zal niemand vreemd in de oren klinken. Binnen dweilorkest Alarmfase 3 uit Bemmel zijn de drie grote kartrekkers op dit vlak Bram Opgenoort (trompettist), Jaap van de Sant (sousafonist) en Kees van de Sant (trompettist). 

Zij vormen al jaren de muziekcommissie binnen het orkest. Repertoirekeuze, muziek arrangeren en repetities leiden (dirigeren) zijn hun belangrijkste taken. Het is ontzettend waardevol dat dit vanuit het orkest zelf gedaan wordt, en dus niet extern hoeft worden ingehuurd.

Om dankbaarheid voor deze grote inzet te tonen, hebben bestuur en leden van Alarmfase 3 de drie mannen in het zonnetje gezet. Met specifiek een oorkonde voor ‘Den Gouden Baton’ voor Kees (de huisdirigent) en ‘Den Gouden Pen-ning’ voor Bram (de huisarrangeur).

Benieuwd naar de muziek van Alarmfase 3? Zij zijn te vinden op Spotify. Gezien de versoepelde coronamaatregelen staan ook de eerste optredens weer op de agenda. Volg Alarmfase 3 op Instagram of Facebook om op te hoogte te blijven.