Räökeliezer aftrap carnaval

Algemeen

HUISSEN – Onder het motto Bèter ’n Goeie Vrejdag Aswoensdag, is komende vrijdag in Het Moment de aftrap van het Huissens carnaval. Een bijzondere gebeurtenis die het einde van twee jaar vasten betekent.

Tijdens deze avond wordt het Räökeliezer (Huissens voor pook) uitgereikt. De onderscheiding gaat elk jaar naar een persoon uit Huissen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers heeft gestaan. Dat kan bijvoorbeeld door een opmerkelijke gebeurtenis, een pijnlijke misser of door het oprakelen van een historisch feit. Vorig jaar werd Hans Schmeinck in het zonnetje gezet, hetgeen door de coronacrisis op een aangepaste manier moest gebeuren. Door de afgekondigde versoepelingen kan de draad weer op de traditionele manier worden opgepakt.

Behalve de uitreiking zijn er ook diverse optredens, onder meer van blaaskapel De Bevelanders. De feestelijke start van de Huussese Vastenaovend begint om 20.11 uur. Tussen alle feestelijkheden door worden ook prijzen uitgereikt aan de mooist verklede bezoekers.