Afbeelding
Foto:

Nieuwe dorpsvoliére Gendt

GENDT - Aan de Schoolstraat in Gendt staat de meer dan zestig jaar oude dorpsvoliére in de nabijheid van het schoolgebouw. Door de commissie 'Gendt Vooruit' is, naar aanleiding van de wensen van bewoners, verbetering of vernieuwing van deze dorpsvoliére een actiepunt geworden. 

Een werkgroep bestaande uit vier inwoners heeft na vele vergaderingen, overleg met sponsoren en onderhandelingen met aannemers, het doel bereikt. De vergunning voor nieuwbouw is aangevraagd en definitief geworden en de financiéle middelen zijn beschikbaar. 

Sponsoren zijn Hans Geveling (50 jaar AH supermarkten), de commissie Noaberschap, wijkplatform Gendt en een aantal particulieren en stichtingen. De gemeente is eigenaar van de grond en heeft de opdracht voor de bouw aan de aannemer en de voliérebouwer afgegeven. De bedoeling is dat de nieuwbouw in april, uiterlijk mei 2022 klaar is. 

Twee inwoners van Gendt hebben zich aangemeld om de verzorging van de dieren en het schoonhouden van de voliére in de toekomst voor hun rekening te nemen. De bouwwerkzaamheden worden begeleid door de werkgroep en de leden van de werkgroep zullen met de twee vrijwilligers de vogels kopen. Het bestuur van de commissie Gendt Vooruit en enkele ambtenaren van de gemeente hebben zich ingezet om tot dit resultaat te komen.