Opspelden draaginsigne. (foto: Marcel Smit)
Opspelden draaginsigne. (foto: Marcel Smit) Foto: Marcel Smit

Nieuws uit kleine kerk aan dijk in Angeren

ANGEREN - Op zondag 13 februari was het een bijzondere kerkdienst in de kleine kerk van de protestantse gemeente Angeren aan de dijk in Angeren.

De dienst stond in het teken van de kerkenraad, er werden twee nieuwe kerkenraadsleden bevestigd en dat waren Karel Hermsen als Ouderling/kerkrentmeester en Peter de Leeuw als Diaken. Ze werden bevestigd in een mooie dienst door Ds. Els de Clercq en de kerkenraad is erg blij dat deze twee zich willen inzetten voor de kerkelijke gemeente zodat we weer volop vooruit kunnen kijken in onze gemeente aldus voorzitter Henk Gerritsen.

Ook werd in deze dienst Afscheid genomen van Diaken Harrie Beijer. Harrie heeft zich gedurende 25 jaar ingezet voor het diaconale werk in de gemeente, hij was penningmeester van de diaconie en dus ook verantwoordelijk voor de jaarlijkse begroting en de jaarrekening van de diaconie en dat heeft hij altijd prima gedaan in al die jaren aldus de voorzitter in zijn toespraak die hem daarvoor bedankte.

En als dank werd hem de zilveren draaginsigne opgespeld door mede diaken Rita Oostendorp, de zilveren draaginsigne wordt uitgegeven door de Protestantse Kerk Nederland (pkn) voor leden die zich 20 jaar of langer hebben ingezet voor de gemeente. Ook kreeg Harrie de daarbij behorende oorkonde voor zijn 25 jarige inzet alsmede een cadeaubon en de kaars met de afbeelding van de protestantse kerk er op.

De kerkbezoekers hebben na de dienst onder het genot van een kopje koffie afscheid van Harrie genomen en tevens de twee nieuwe leden welkom geheten. Het was een mooie dienst zoals we die nog wel meer zouden wensen. (Henk Gerritsen)

Bevestiging Ambtsdragers. (foto: Marcel Smit)