Ingezonden brief

Ongeloofwaardig

De overheid is te lang op basis van het bedrijfsmatig denken aangestuurd. De afstand tussen inwoner en gemeente is gegroeid, er ontstond meer onderling wantrouwen en de besluitvorming werd killer. Zo lazen wij (Cliëntenraad WWB Lingewaard) in een artikel van een kandidaat raadslid. En vervolgens, met een grote mate van ongeloofwaardigheid, de volgende letterlijke uitspraak.
Dit heeft geleid tot bijvoorbeeld de bezuiniging op de was & strijkservice waardoor er gekort wordt in het aantal zorguren die de mensen ontvangen. Een cijfermatige beslissing die voorbij gaat aan het feit dat zorg meer is dan de was, daar hoort ook dat kopje koffie en een praatje bij.
In de aanloop naar de gemeentelijke verkiezing is het ongeloofwaardig om deze uitspraak te lezen, tenzij het een verkiezingsstunt is van een politieke coalitiepartij om stemmen te winnen. Een coalitiepartij die eerder heeft ingestemd met het instellen van deze (verplichte) was- en strijkservice en dat daardoor uren thuishulp gekort zijn.
Een maatregel die veel Wmo-geïndiceerde inwoners tot wanhoop heeft gebracht. Of heeft men bedacht “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” en wordt deze maatregel ingetrokken. Laten we hopen dat deze gedachte bewaarheid wordt.

Cliëntenraad WWB Lingewaard