Bevelanders tijdens jubileumconcert. (foto: Bevelander muzikanten)
Bevelanders tijdens jubileumconcert. (foto: Bevelander muzikanten) Foto: Bevelander muzikanten

Jubileumjaar Bevelanders voorbij

HUISSEN - Vorig jaar bestond blaaskapel De Bevelander Muzikanten vijftig jaar. Door de coronapandemie is het jubileumjaar anders gelopen dan gepland. Toch kan de kapel met een goed gevoel aan het 50-jarig bestaan terugdenken. 

Zo kon een jubileumconcert gehouden worden, was er een Bevelanderkoekje op de markt gebracht door bakkerij Engelen en had de Huissense horeca speciale Bevelander-bierviltjes. Voorts was er een tentoonstelling, een uitgebreid krantenbericht in Hét GemeenteNieuws en een verhaal in het blad Mededelingen van de Historische Kring Huessen. Ook verscheen er een jubileumboek.

Doordat er geen optredens waren, heeft de kapel veel inkomsten misgelopen. Maar dankzij de financiële steun van het Gerrit Jeurissenfonds, de Bemmel-Haalderen stichting en de Huissense bedrijven Van Dalen, Heijting, ONS Accountants en Jeurissen Schilderwerken zijn al die activiteiten mogelijk gebleken. Voor die steun wil de kapel genoemde bedrijven hartelijk bedanken.

Maar het leven gaat door en dat doet ook de kapel. Nu de regering het mogelijk gemaakt heeft dat het carnaval gevierd kan worden, zullen ook de Bevelander Muzikanten tijdens het Huissens Carnaval actief zijn.
Zo treden ze op bij de Räökeliezeraovond op vrijdag 25 februari in Café Het Moment en gaan ze früshoppen  op zondag 27 februari en dinsdag 1 maart. Bent u er ook, dan zult u ze zeker zien en horen.

Verder zal de kapel op zondag 3 april, 15.30 uur, een muzikale Borrelmiddag houden in Café Het Moment. Laat dit alles een mooi begin zijn van een prachtig muzikaal 2022.