Dakruiter met klok.
Dakruiter met klok. Foto: Jenneke Coenen

Vrede is voor iedereen - avondwake voor Oekraïne

Algemeen

HUISSEN - Avondwake voor Oekraïne, woensdag 9 maart, 17.30 - 18.00 uur, Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35.

Afgelopen woensdag luidden in Nederland van 17.15 – 17.30 uur de kerkklokken. Een initiatief van de Raad van Kerken Nederland als een uitnodiging tot een moment van bezinning en deelname aan een gebed voor vrede en recht in Oekraïne met als titel: ‘Vrede is voor iedereen’.

De Protestantse Gemeente in Huissen heeft zich daarbij aangesloten. De oorlog in Oekraïne raakt
velen diep in het hart. De inval van Rusland heeft tot veel slachtoffers en verwoestingen geleid en angst en wanhoop gezaaid. Talloze burgers zijn inmiddels op de vlucht geslagen en het einde van deze verschrikkingen is nog niet in zicht. We willen allemaal niets liever dan dat het geweld en het wapengekletter stoppen en dat de wapens zwijgen. Een visioen van verzoening en vrede dat werkelijkheid mag worden.

Wij willen daarom zolang deze oorlog voortduurt de kerk elke woensdag openstellen voor een avondwake. Om ruimte te maken voor een gemeenschappelijk moment van bezinning, waar je angsten en zorgen kunt neerleggen en waar gebeden en gesmeekt kan worden om vrede en recht voor Oekraïne (en Rusland!). Ieder die daar behoefte aan heeft – je bent welkom! (Marja Huson-ter Avest, scriba).

Viering zondag 13 maart, 10.00 uur, voorganger ds. Pieter Dirk Wolthaus. Of vier online mee via kerkdienstgemist.nl (op elk gewenst tijdstip). Op vrijdagmiddag is de kerk open. Een gesprek, stilte, een kaars branden… er is koffie e/o thee. Voel je welkom.