(Kleefse) zwaan is het logo van wsv nooit te ver.
(Kleefse) zwaan is het logo van wsv nooit te ver. Foto: wsv nooit te ver

‘Nooit te ver’ trekt er op uit

Algemeen

HUISSEN - Met achterlating van de Covid-19perikkelen is het weer tijd voor de wandelaars van de Huissense wandelvereniging om erop uit te trekken. Met de lente in aantocht is de lucht in tweeërlei opzicht geklaard.

De eerste groepswandeling vindt plaats in Ooij en wordt gehouden op zondag 13 maart. Er wordt deelgenomen aan de 50e Poldermars die wordt georganiseerd door zustervereniging De Roodborstjes. Zowel de geoefende wandelaar als de recreant zal iets van zijn gading vinden.
Er zijn verschillende routes over afstanden van respectievelijk 5, 10, 15, 20 en 30 km, die zijn uitgepijld. De routes voeren door het natuurgebied van de Ooijpolder waar volop genoten kan worden van flora en fauna. Vergezichten, teruggekeerde weidevogels en  roofvogels die sierlijk in de lucht ronddraaien en zich door de wind op hun vleugels laten voortglijden op zoek naar muizen en mollen.

Op de routes is gelegenheid gebruik te maken van rustplaatsen met zitgelegenheid. Na afloop van de wandeling komt ieder weer bijeen in het Dorpshuis De Sprong, alwaar de eerste wandelervaringen weer met elkaar kunnen worden uitgewisseld onder het genot van koffie, thee of een drankje. Vertrek vanuit Huissen per touringcar om 9.30 uur vanaf de gebruikelijke opstapplaats hoek Bredestraat/Kampstuk in Huissen. Rond 16.00 uur wordt de terugreis weer aangevat. 

Potentiële nieuwe leden kunnen voor een eerste keer gratis mee. Het is wel noodzakelijk om zich dan tevoren aan te melden bij de secretaris, Theo Knuiman, Churchillstraat 19, Huissen. Digitale aanmelden kan ook via emailadres theo.knuiman@tele2.nl.