Afbeelding
Foto: Pixabay

Dominicanenklooster Huissen zoekt tuinvrijwilligers

Algemeen

HUISSEN - Vanaf aankomend voorjaar gaat het Dominicanenklooster Huissen van start met een groentetuin, waar ze groenten gaan verbouwen voor de maaltijden van hun gasten. 

Medewerker van het klooster Hans van der Vinne: ‘We voeren nu al een tijdje een 100 procent vegetarische keuken, omdat we vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het voortbestaan van onze planeet en we op deze manier een steentje bij kunnen dragen. 

Beter en gezonder product

Nu willen we daar een stap verder in gaan met het telen van onze eigen biologisch geteelde en onbespoten groenten. Daarmee beperken we opslag, vervoer en verpakking, leveren we een beter en gezonder product en kunnen we bijdragen aan een betere omgang met de aarde. Hiervoor hebben we een stuk grond beschikbaar gekregen op zo’n 2 km afstand van het klooster.’

Het klooster is nu op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de groentetuin.
Het liefst mensen die zich willen committeren aan een vaste wekelijkse bijdrage van minimaal twee dagdelen per week. De vaste bezetting wordt aangevuld met mensen die op vrijwillige basis zo nu en dan willen komen helpen.

Aanmelden

Heb je zin om regelmatig of juist zo nu en dan in de tuin te komen werken? Meld je dan aan via tuin@kloosterhuissen.nl. Laat je direct in je mail even weten of je regelmatig wilt helpen of zo nu en dan?