Wielrenners vertrekken bij het clubhuis in Bemmel.
Wielrenners vertrekken bij het clubhuis in Bemmel. Foto: Twc t Verzetje

Begin ook met sportief fietsen

Algemeen

BEMMEL - Wil jij een vliegende start maken met wielrennen? Doe dan vanaf zondag 20 maart mee aan de voorjaarstrainingen van TWC ’t Verzetje in Bemmel. Die zijn speciaal voor beginnende of minder geoefende wielrenners vanaf zestien jaar. Dit jaar doen we dit voor het eerst volgens het concept van Start2Bike van wielersportbond NTFU.

Vooral tijdens de lockdowns hebben veel mensen het fietsen ontdekt. Ze kopen enthousiast een racefiets maar komen er al snel achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel iets anders werkt dan op een gewone fiets. Ook is het soms een drempel om alleen op pad te gaan. Maar ze vragen zich af of het rijden in een groep wel iets voor ze is.

Tijdens de voorjaarstrainingen ga je met deskundige en ervaren trainers op weg, in een groep met gelijkgestemden. Je krijgt tips over je positie op de fiets, over veilig rijden met anderen en over bochtentechniek. Al die informatie kun je gebruiken in je eigen trainingen.Na afloop ben je klaar voor het nieuwe seizoen.

In totaal komen we op vier zondagen bij elkaar: 20 maart, 27 maart, 3 april en 10 april. Het vertrekpunt is steeds het clubhuis van ’t Verzetje aan de Sportlaan. We verzamelen om 9.00 uur en zijn rond 12.00 uur weer terug.
De inschrijving is al geopend maar er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden op start2bike.nl. Het dragen van een helm is verplicht. Verder raden we aan om fietskleding te dragen en om iets te eten en te drinken mee te nemen. Ook is het verstandig om je fiets vooraf goed na te laten kijken. Meer weten? Kijk dan op twctverzetje.nl.