Afbeelding

Positief begin van jubileum-jaar bij Jubilate

Algemeen

GENDT - Na een vervelende periode van corona-maatregelen kan Gemengd koor Jubilate weer repeteren zoals we dat het liefste doen: in de vertrouwde kooropstelling en met een kopje koffie en een praatje in de pauze. Na afloop is er voor wie dat wil een gezellige nazit met een drankje. 

Het geeft de koorleden veel voldoening om weer samen te zingen en te werken aan een mooi repertoire. De gekozen nummers hebben hoofdzakelijk een vrolijk karakter omdat Jubilate dit jaar wat te vieren heeft: het koor bestaat in oktober namelijk 50 jaar! “Ook werden we aangenaam verrast  door de statiegeld-actie van Coop Gendt. Onze voorzitter Frans de Koning en penningmeester Annemiek Milder mochten van de filiaalmanager het mooie bedrag van 414,50 euro in ontvangst nemen.”

“Ons eerste optreden dit jaar zal zijn op Koningsdag 27 april. Eerst een korte zanghulde bij het oude gemeentehuis, Villa Gannita. Daarna laten we in zalencentrum De Klok van ons horen, speciaal voor de gedecoreerde dorpsgenoten en hun families. Tijdens het Gendtse kersenfeest op 26 juni is iedereen welkom in De Leemhof. Er zal daar zoals gebruikelijk een fototentoonstelling zijn met dit jaar speciale aandacht voor de 50-jarige geschiedenis van Jubilate. 

We halen daarvoor niet alleen foto’s uit ons archief, maar het koor is met dirigent Marcus de Haard ook aanwezig voor een open repetitie! U kunt life meemaken hoe een nummer wordt ingestudeerd en gecorrigeerd tot een mooie uitvoering. Van de feestelijkheden in het jubileum- weekend 1-2 oktober wordt u op de hoogte gehouden!”