Kleibakker Stiwan Kaandorp

Algemeen

LINGEWAARD - Stiwan Kaandorp is van vele markten thuis. In 2008 trede Stiwan toe bij de jeugdcommissie. De jeugd heeft de toekomst was toen motto. Maar al gauw voelde hij zich ook erg thuis bij de grote raad en had hij ook een hogere missie. Achteraf waren dat allemaal alibi’s om zijn grote wens te vervullen om uiteindelijk in 2009 als Prins Stiwan de Maatmeester de prinsensteek op te zetten. Samen met zijn vrouw Evelien Dat vond hij “Tip-Top”, zoals hij vaak zei. Daphne, de dochter van Stiwan en Evelien was tijdens zijn laatste prinsenjaar jeugdprinses, hoe trots kun je zijn.

Zo heeft hij meerdere jaren zijn bedrijf ter beschikking gesteld aan de raad van Elf om aan de praalwagens te kunnen bouwen of te restaureren. Een van de pronkstukken is wel zijn bijdragen aan het nieuwe podium die hij samen met de raadsleden en senaatsleden in 2019 heeft gebouwd. Daarnaast is hij de ondersteunend kracht voor zijn twee zonen die zijn liefde voor bouwen hebben overgenomen en deel uitmaken van hun eigen bouwploeg om de mooiste praalwagens tijdens de carnavalsoptochten te bouwen. 

Stiwan is altijd zeer actief geweest. Hij is altijd in voor gekke verkleedpartijen, optredens met de raad maar houdt ook erg van de gezelligheid en het verenigingsgevoel. Samen met zijn Evelien deelt hij zijn ervaring als prins in de prinsenkeuze commissie. Met zijn vieren kiezen en begeleiden zijn zorgvuldig het nieuwe prinsenpaar. Stiwan heeft ondertussen afscheid genomen van de raad van 11 en is toegetreden tot het Senaat.