Afbeelding

Zorgprijs voor De Strang in Gendt

Algemeen

GENDT - Afgelopen zaterdag heeft woonhuis De Strang in Gendt uit handen van VVD-gedeputeerde Helga Witjes, VVD-tweede kamerlid Judith Tielen en via een videoverbinding met VVD-wethouder Nick Hubers van Lingewaard de Zorgprijs uitgereikt aan de oprichters Ben Kuster en Wil Hendriks.

De Strang biedt al vijftien jaar een woonplek, zorg en ondersteuning aan twaalf bewoners met een verstandelijke beperking. De leeftijd van de bewoners varieert van midden dertig tot zeventig jaar. ZorgWiel biedt hier 24-uurs zorg. Dit wil zeggen dat er altijd begeleiding aanwezig is als bewoners thuis zijn. Overdag gaan de bewoners naar een dagbesteding. De Strang Gendt is een mooi voorbeeld van hoe VVD Lingewaard toekomstbestendige zorg ziet.

Door de kleinschalige opzet hebben de bewoners een hechte band met elkaar en met de zorgverleners. Bij de Strang staan de bewoners centraal, heeft ieder een eigen appartement, zijn de ouders betrokken en zetten vrijwilligers zich in. Daarom verdienen zij voor VVD Lingewaard deze keer de Zorgprijs.