Zo’n twintig bomen moeten wijken voor 44 woningen, maar worden elders aangeplant.
Zo’n twintig bomen moeten wijken voor 44 woningen, maar worden elders aangeplant. Foto: Sjaak Veldkamp

Woningbouw op De Poel kan dit jaar starten

Algemeen

ANGEREN - Woningbouw met herinrichting van Sportpark De Poel in Angeren gaat de afrondende procedure in. Het college is er mee akkoord om het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. Na zes weken ter visie legging zou de gemeenteraad de finale klap kunnen geven op de bouw van 44 woningen op het sportcomplex met onder meer aanleg van twee kunstgrasvelden met een nieuwe tribune.

De gemeente heeft de bouwgrond verkocht aan ontwikkelaar Koopmans onder voorwaarde van betaalbare woningen. Op De Poel worden 28 houten rijtjeswoningen gebouwd in de sociale middeldure huur tot duizend euro. Verder acht patio koopwoningen en acht twee-onder-een-kapwoningen waarvan twee woningen aan de Kampsestraat.

Koopmans heeft met een aantal partijen het concept ‘HOUTbaar‘ ontwikkeld. Een uniek concept zegt het bedrijf. Een oer-Hollandse woning die grotendeels in de fabriekshal wordt opgetrokken. “Deze ideale gezinswoning is 100 procent remontabel en is zijn hele levensloop lang stikstof- en energie-positief.”

De bouwtijd van een houten woning is aanzienlijk korter. De fundering lichter en er is minder energie nodig voor productie, transport en verwerking, meldt Koopmans. “Op de bouwplaats worden de modules snel en efficiënt in elkaar gemonteerd. Dit geeft minder overlast voor de omgeving en de CO2-uitstoot wordt hiermee sterk gereduceerd.” De houten woningen zijn betaalbaar en zeer geschikt voor de sociale huur. De gemeente is gecharmeerd van het concept. De 28 huurwoningen in Angeren worden in drie rijen er neergezet.

Het nieuwe sportpark krijgt twee kunstgrasvelden, waarvan er een ook gebruikt wordt gebruikt door de handbalvereniging. Tussen de velden komt een nieuwe tribune. Op verzoek van de handbalvereniging wordt op sportpark De Poel een beachhandbalveld gerealiseerd.

Waar de twee nieuwe woningen aan de Kampsestraat zijn gepland, ligt een handbalveld en een hondenuitlaatplaats. Voor de honden wordt elders een plek gezocht.

Het groen gaat op zijn kop. Langs de Viswei staat een aantal populieren die gekapt moeten worden.
Verder moeten er bomen wijken voor de verkeersinfrastructuur. In totaal gaat het circa 20 bomen.
Naar verwacht kan de woningbouw en aanleg van de twee sportvelden dit jaar starten.