Vogels kijken met IVN in de Bemmelse Waard

Algemeen

BEMMEL - Zondag 20 maart van 9:00 tot 11:30 uur verzorgt IVN een natuurwandeling met gids door de Bemmelse waard. “We gaan vroeg op pad om vogels te kijken. Aanmelden is noodzakelijk via  excursie@ivnnijmegen.nl.”

“Tussen de restanten van de oude IJssellinie, gaan we op zoek naar water- en bosvogels zoals: Fuut, kuifeend, wintertaling, krakeend, tafeleend, aalscholver, grote zilverreiger, verschillende soorten ganzen, grote bonte specht, fazant, boomkruiper, boomklever, buizerd en torenvalk.

Het wordt een rondwandeling van zo’n 7 à 8 km en we verwachten maximaal 2 1/2 uur onderweg te zijn. Het pad kan hier en daar een beetje modderig zijn, dus goed schoeisel is aan te raden. Met een klein beetje geluk vangen we ook nog een glimp op van de bever. Zijn sporen gaan we in ieder geval tegenkomen. Tip: Meenemen verrekijker, Waterdichte wandelschoenen of laarzen.

Info: Frits de Vree. 06 43548138. Startlocatie bij restaurant Sprok, Waaldijk 9 in Bemmel. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.