Dorpsauto Bemmel, Haalderen en Ressen

Algemeen

LINGEWAARD - De elektrische Dorpsauto rijdt nu een paar weken, tot tevredenheid van de klanten. Dat betekent gratis vervoer voormensen die moeilijk ter been zijn, en senioren die niet beschikken over eigen vervoer. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. 

Men mag er gebruik van maken voor bijvoorbeeld doktersbezoek of fysiotherapeut, maar ook voor bezoek aan vriend, vriendin, of plaatselijke horeca voor een bakje koffie. Ook de kapper of even naar een begraafplaats behoren tot de mogelijkheden. “Het enige wat wij van u vragen is,  dat u zelfstandig kunt  in- en uitstappen. Mag ook met hulp van een begeleider. Een rolstoel of rollator kan meegenomen worden.”

De auto wordt bestuurd door enthousiaste vrijwillige chauffeurs. Er wordt alleen gereden binnen de dorpsgrenzen van  Bemmel, Haalderen en Ressen.

De Dorspauto is een initiatief van Seniorenvereniging KBO Bemmel Doornenburg, maar is voor bovengenoemde doelgroep gratis voor iedereen, dus ook door niet-leden te gebruiken.
De auto rijdt van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur. Reserveer ten minste een dag van tevoren! Bel coördinator Dick van Ringen: 06 82338056.