Van links naar rechts: Wethouder Aart Slob en Wilmy Viëtor openen het Alzheimer Café Lingewaard.
Van links naar rechts: Wethouder Aart Slob en Wilmy Viëtor openen het Alzheimer Café Lingewaard. Foto: Elise Werkman

Opening Alzheimer Café Lingewaard

Algemeen

HUISSEN - Afgelopen woensdag vond de opening van het Alzheimer Café Lingewaard plaats in De Zandse Kerk in Huissen. Wethouder Aart Slob verrichtte de opening samen met Wilmy Viëtor, coördinator Alzheimer Café, door een banner met de tekst ‘Alzheimer Café Lingewaard’, te onthullen.

Aart Slob memoreerde: “De eerste subsidieaanvraag voor het Alzheimer Café stamt uit 2019. Door corona is er veel uitstel geweest. Ik heb dan ook zeer veel waardering voor de vrijwilligers die hebben doorgezet. Het Alzheimer Café past binnen het beleid van de gemeente om een dementievriendelijke gemeente te zijn. De groep mensen met dementie groeit. Als samenleving moeten we leren hiermee om te gaan. Namens het college van B en W feliciteer ik het Alzheimer Café met de opening. Ik ben er trots op en ik ben ervan overtuigd dat dit heel veel mensen gaat helpen en dat mensen graag komen en terugkomen.”

Na de pauze liet Christa Vogel, coördinator Alzheimer Café Elst, ons met een leuke oefening ervaren hoe het is om handelingen niet meer automatisch te kunnen doen. Dit is de dagelijkse werkelijkheid voor iemand die dementie heeft.

De feestelijke opening werd onderstreept door de muzikale begeleiding van Diato ’48 en een traktatie van ‘La Differenza’ en ‘Drankenhandel Degen’.
Het volgende Alzheimercafé gaan we in gesprek met een mantelzorger. Noteer alvast de datum: 13 april van 19:00 – 21:30 uur in De Zandse Kerk. Aanmelden en informatie: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.