Zwaan logo van wandelsportvereniging Nooit Te Ver.
Zwaan logo van wandelsportvereniging Nooit Te Ver. Foto: WSV Nooit Te Ver

Nooit Te Ver vergadert

Algemeen

HUISSEN - Op vrijdag 25 maart vindt de 66e jaarvergadering plaats van wandelsportvereniging Nooit te Ver. De vergadering wordt gehouden in gebouw Rijnstede aan De Jongstraat in Huissen en begint om 20.00 uur. 

Naast de gebruikelijke agendapunten vragen nieuwe statuten bijzondere aandacht. De vereniging, die werd opgericht op 18 juli 1955, wil hiermee dan ook voldoen aan de gestelde regels van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen van 1 juli 2021, die voorschrijft dat de statuten van een bestaande vereniging verplicht moeten worden aangepast. 

Zo zullen er regels moeten worden opgenomen voor de aansprakelijkheid van bestuurders. Ook moeten er regels komen voor ontstentenis of belet van bestuurders. Om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen vraagt ook de bestuursstructuur aandacht om adequate aanpassingen. Doel is om meer leden bij bestuurlijke activiteiten te betrekken en zodoende de beschikking te krijgen over zowel een ruimer als ook een beter toegerust kader. 

Dat is nodig omdat duidelijk waarneembaar is dat de afgelopen tijd wandelen populairder is geworden. Velen maakten gebruik om de tijd die vrij kwam door de corona-beperkingen te benutten voor een wandeling. En laten we wel wezen: er is geen eenvoudiger manier te bedenken om te sporten en/of te bewegen. Wandelen in verenigingsverband is sportief, maar ook gezellig. Binnen de vereniging zijn er groepjes van verschillende niveaus zodat ieder een groepje wandelaars vindt dat hetzelfde tempo aanhoudt. Potentiƫle nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Theo Knuiman, Churchillstraat 19, Huissen. Digitaal: theo.knuiman@tele2.nl