Rexdwerg konijn.
Rexdwerg konijn. Foto: Kenneth Bouwman

Topkonijnen Betuwse Kleindier Vereniging

Algemeen

GENDT - De afgelopen weken heeft een aantal konijnenfokkers van de Betuwse Kleindier Vereniging (B.K.V.) eindelijk weer mee kunnen doen met kleindierenkeuringen en dat is meteen zeer succesvol verlopen: op zaterdag 19 februari was er de eendaagse ‘Rammenshow’, een keuring van mannelijke konijnen, in Winssen. 

Peter Evers uit Huissen, Henk Huisman en Kenneth Bouwman uit Gendt behaalden er met hun respectievelijk Polen/Hangoordwergen, Rexdwergen en Kleurdwergen meerdere F (fraai) predicaten! Peter en Henk hadden zelfs een dier met 96,5.

Daarnaast was er zaterdag 5 maart de grote dag van dwergkonijnen. Op deze dag kwamen vele dwergenfokkers uit binnen- en buitenland samen. Er werden 559 dieren gekeurd. Kenneth Bouwman behaalde succesvolle F 95,5 predicaten in de zeer lastige maar heel bijzondere kleurslagen midden sepiamarter, midden geelmarter en midden blauwmarter. Henk Huisman was weer helemaal op en top met zijn Rexdwergen. Zijn beste dier (foto) haalde zelfs met 97 punten een uitmuntend resultaat en had daarmee de mooiste Rexdwerg!
Dit alles is een mooie aanloop naar de komende internationale jubileumshow die B.K.V. op 16, 17 en 18 september houdt in De Leemhof in Gendt.