Kerkdienst in de 40-dagen tijd

GENDT - Op zondag 20 maart is er weer een kerkdienst in het kerkje van Gendt aan de dijk. Voorganger op deze derde zondag van de 40-dagentijd is Ds. Els de Clercq uit Arnhem. 

Van welke kant je ook naar het kerkje van Gendt kijkt, altijd is het gezicht op de kerk weer verrassend. Zeker ook vanuit de speeltuin aan het Kerkepad, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Niet alle kinderen hebben zo’n mooie mogelijkheid. Veel kinderen op de wereld leven op straat en hebben het ronduit slecht. 

Daarom willen we de diaconale collecte op deze zondag bestemmen voor een project van Kerk in Actie: Een betere toekomst voor kinderen in Indonesië. In Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, leven veel kinderen op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse kijken naar hen om. Ze zoeken de kinderen op straat op en bouwen vriendschap en vertrouwen op, via sport, spel en muziek. Kinderen kunnen overdag terecht in vier inloophuizen.
Voor kinderen die de straat definitief willen verlaten is er een opvanghuis. Zij gaan naar een plaatselijke school en vrijwilligers helpen hen bij hun studie. Dreamhouse wil voorkomen dat meer kinderen op straat belanden. Daarom verwijst Dreamhouse ouders door naar organisaties, die ouders kunnen helpen hun gezin financieel te onderhouden.

Wilt u dit project ook ondersteunen, maar bent u niet in staat om naar de kerk te komen, dan kunt u ook een gift overmaken op NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Dreamhouse Yogyakarta. Wij zullen het geld dan overmaken.