Carnaval 2022.
Carnaval 2022. Foto: M. Hoen

Jubileum Rienblaozers 22 jaar

Algemeen

HUISSEN - Het is dit jaar 22 jaar geleden dat De Rienblaozers is opgericht.  De motivatie was om de Huissense cultuur en tradities te ondersteunen met muzikale noten. Het blaasorkest heeft in de loop der jaren van zich laten zien en horen bij:  Reveille, Beleg en Ontzet, Koningschieten tijdens de Gildefeesten, Paasvuur, Carnaval, Vleiskeure’, Bloemenmarkt, Avond 4 daagse en de Umdracht. 

Ook buiten Huissen zijn diverse uitstapjes gemaakt zoals de 11e van de 11e in Keulen, opening van de carnaval in Kranenburg, Sneek en Willingen.

Het blaasorkest bestaat uit vijftien muzikanten en al 22 jaar repeteren De Rienblaozers”belangeloos bij De Gouden Engel. De repetities zijn op de woensdagavond. Mochten er muzikanten willen aansluiten dan is eenieder altijd welkom.

Om dit jubileum te vieren is er voor vrienden en bekenden een halfvastenfeest georganiseerd op zaterdag 26 maart in De Gouden Engel. Er is een programma voor jong en oud. Het blaasorkest laat van zich horen met vrolijke noten en er is medewerking van DJ Floris. Eenieder wordt in carnavaleskcostuum verwacht.

De avond heeft een vrije entree, wel kan er een vrijbli..