Team Roparun Lingewaard brengt licht

Algemeen

HUISSEN - ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Met die boodschap in het achterhoofd fietsen en lopen de teamleden van Team Roparun Lingewaard jaarlijks een non-stop-estafette van Rotterdam naar Parijs. Uiteraard met ondersteuning van vele enthousiaste vrijwilligers. En dit allemaal met maar één doel: Geld ophalen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, te veraangenamen.

Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Hun eigen motivatie om mee te doen en iets of iemand in het achterhoofd die ze er doorheen sleept als het even zwaar is.

Op vrijdagavond 25 maart vindt er een bijzondere avond plaats in en rondom het Dominicanenklooster in Huissen. Een ieder die iemand wil herdenken of iemand tot steun wil zijn, kan via de website van Team Lingewaard een Lampion bestellen. Na het bestellen van een lampion is men welkom in de kerk van het Klooster (inloop vanaf 19:45 uur) waar om 20.00 uur een mooi moment van samenzijn is gepland. Livemuziek van Moood, gesproken woorden van teamleden en spreker Martijn Schenk, het noemen van de namen van hen aan wie gedacht wordt.

Aansluitend loopt het gezelschap naar de kloostertuin waar de lampionnen geplaatst kunnen worden. Ook dit alles onder muzikale begeleiding en omlijsting van Moood.

En dan volgt een moment van even samen stil zijn. Even kijken naar het licht. Even in gedachten alleen en toch samen. Team Roparun Lingewaard hoopt dat men het licht als steun zal ervaren en dat het licht weer een sprankje vertrouwen geeft voor de volgende dag.

Wilt u een lampion doneren en/of aanwezig zijn? Op de website staat meer informatie (www.031lingewaard.nl/lampionnenaktie).