Ontsluiting De Houtakker op de Karstraat in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Tijdens het overleg van wijkplatform ‘Het Hoogste Belang’ op woensdag 9 maart zijn bewoners van de wijk met elkaar in gesprek geweest over het wijzigingsplan ‘Houtakker II, toegangsweg’ en de zienswijzen die daarop ingediend zijn. Dit plan betreft het mogelijk maken van de aansluiting van de weg De Kazematten op de Karstraat. 

Vanuit de wijk zijn met name bewoners van de Deellaan bezorgd over de toename van (sluip)verkeer op de Deellaan en de toename van gevaarlijke situaties bij, zowel de aansluiting Deellaan-de Plak als bij de schoolroute Borgwal. Een aantal bewoners is daarom tegen de plannen. Met name ook omdat navigatiesystemen deze route zullen gaan weergeven wat een aanzuigende werking heeft.

Er waren ook bewoners van Karstraat, de Houtakker en Remisestraat aanwezig. Zij zijn juist voorstander van de plannen omdat zij verwachten dat er, bij de voorgestelde ontsluiting van het bedrijventerrein, minder verkeer zal kiezen voor de route via de Houtakker naar de aansluiting op de Van Elkweg, hetgeen hun woongenot ten goede kan komen. Zij ervaren veel verkeershinder sinds bedrijventerrein De Houtakker een ontsluiting heeft naar de Van Elkweg.

Los van de bestuursrechtelijke procedure waarin bewoners/ondernemers in beroep kunnen gaan tegen de vaststelling van het wijzigingsplan, wil het wijkplatform ‘t Hoogste Belang op woensdag 23 maart een extra platformoverleg houden, waarin de consequenties van het plan met voor- en tegenstanders besproken kunnen worden. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing te vinden. Gedacht kan worden aan extra verkeersmaatregelen op de Deellaan en de Houtakker waar beide groepen bewoners achter kunnen staan.
Laat u even weten als u komt voor dit overleg, aanvang 20.00 uur in de Borgwal via secretariaat@hethoogstebelang.nl.