Afbeelding

Gendtse zwerfvuilbrigade op landelijke opschoondag

Algemeen

GENDT - Zaterdag 19 maart was de landelijke opschoondag. Door het hele land waren vrijwilligers actief om zwerfvuil te ruimen. In Gendt wordt door de zwerfvuilbrigade bijna dagelijks op diverse plaatsen zwerfvuil geruimd. “Maar toch wilden wij op deze dag ook naar buiten treden.”

“Speerpunt van ruimen was met name rond de kiosk en monument De Vlam op het Julianaplein. Vooraf werden we door Bar Bistro Proef getrakteerd op koffie met een lekker stuk appelgebak. Hiervoor onze hartelijke dank en een mooi gebaar van waardering voor ons werk. Rond de kiosk en De Vlam is er flink geveegd, hard nodig, veel stukjes glas, peuken en klein vuil.

Hierna in een paar groepjes nog door in het centrum geruimd. Er ligt altijd wel wat zwerfvuil. Zoals eerder gezegd, we doen dit werk bijna dagelijks met een fanatieke groep van inmiddels twaalf personen die dit vrijwillig doen. Samen proberen we ons mooie Gendt schoon te houden van zwerfvuil. Niet alleen het centrum maar ook de Polder, Waalstrandjes en de buitengebieden. Ook u kunt ons helpen en deponeer afval daar waar het thuis hoort en  niet op straat of in de natuur.”