Open wedstrijd bij Op de Korrel.
Open wedstrijd bij Op de Korrel. Foto: Frank Streng

Zestig jaar gericht op sport en gezelligheid

Algemeen

BEMMEL - Schietsportvereniging Op de Korrel bestaat op 25 maart 60 jaar. Wat ooit begon met 12 leden in een zaal bij Hotel “De Gouden Appel”, is na verschillende locaties uitgegroeid tot een bruisende vereniging van 108 leden met een eigen verenigingsgebouw waar men al sinds 1996 trots op is. 

Werden destijds de schietbanen nog opgebouwd en afgebroken, wordt er nu gebruik gemaakt 33 schietbanen aan de Sportlaan 1e. En wat begon met luchtbuks schieten, groeide uit tot een gezelschap dat schiet met luchtpistool, luchtgeweer, klein kaliber (vuur-) wapens en kruisboog, op verenigings-, landelijk en zelfs internationaal niveau. Maar zeker mag ook de laatst toegevoegde discipline niet vergeten worden; het dartteam dat meespeelt in de regionale competitie.

In Bemmel en ruim daarbuiten is de vereniging bekend, van kleine tot grote evenementen. Zo zijn er bedrijven- en vrienden competities georganiseerd, maar ook landelijke evenementen zoals Nederlandse Kampioenschappen met zo’n 450 deelnemers.

Na het schieten wordt er gebruik gemaakt van de ruime kantine, waar het tijd is voor de wedstrijd evaluatie en nabeschouwing. En na 60 jaar valt er heel wat na te praten! Dit zal dan ook zeker gedaan worden, tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering en een special jubileumavond voor alle leden. Dank aan ieder die deze 60 jaar deel heeft uitgemaakt van de vereniging, één van de evenementen en ieder die de schietsportvereniging een warm hart toedraagt naar een volgend lustrum. Oude bekende of nieuw geïnteresseerd? Loop eens binnen en neem een kijkje bij Op de Korrel!