Afbeelding

Grote voedselinzamelingsactie voor Oekraïne

Algemeen

LINGEWAARD - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april is er een grote voedselinzamelingsactie voor Oekraïne in alle supermarkten van Overbetuwe en Lingewaard.

Deze actie wordt georganiseerd door de gezamenlijke geloofsgemeenschappen (Molukse, katholieke en protestantse kerken), de Rotaryclubs, Interact en Stichting Leergeld uit Overbetuwe en Lingewaard.
Inmiddels hebben bijna alle 26 supermarkten aangegeven mee te doen. Naast de Jumbo, Albert Heijn, Aldi en Coop zijn dit ook de Spar en Supermarkt Valburg.Samen zorgen we ervoor dat op 8 en 9 april de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard in het teken staan van een grote Voedselactie voor Oekraïne.

Doet u mee als vrijwilliger? Uw bijdrage voor Oekraïne op 8 en 9 april. Op 8 en 9 april kunt u naast uw eigen boodschappen bij uw supermarkt ook iets kopen voor de mensen in Oekraïne. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij uw portemonnee. Ook artikelen uit uw voorraadkast zijn welkom.

Wij zorgen ervoor dat de actie corona-veilig wordt georganiseerd en dat de artikelen die u koopt bij de Oekraïners terecht komen. Het transport en de distributie hiervoor is al geregeld. Een financiële bijdrage kunt u storten op NL79INGB0009589764 ten name van Stichting Sociaal Fonds Rotaryclub Elst Over-Betuwe onder vermelding van Oekraïne-actie.

Meedoen als vrijwilliger? Dat kan ook. Graag zelfs. Wilt u naast het geven van enkele artikelen als vrijwilliger meedoen aan deze actie dan juichen wij dat van harte toe.
Wij staan vrijdag 8 en zaterdag 9 april in twee tijdsbestekken van vier uur (10.00-14.00 uur en 14.00-18.00 uur) bij de supermarkten. Per tijdsbestek zijn wij met zes mensen aanwezig (twee om klanten bij binnenkomst te informeren (flyeren), twee bij de kraam in de winkel met Oekraïne-artikelen en twee mensen voor de inname van de artikelen).
Per supermarkt hebben we dus twaalf mensen (jong en oud) nodig. Uw/jouw hulp (voor één of twee shiften van vier uur) is van harte welkom. Als je het leuk vindt om te helpen geef je dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk 31 maart op bij Wichert van Olst (e-mail: wvanolst@kpnmail.nl of telefoon 06 83116898) met vermelding van je naam en eventuele voorkeur van tijd en supermarkt.

Met deze actie maken de gezamenlijke kerken, Rotaryclubs en Leergeld Oost Betuwe zich met de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard, gelovig of niet, hard voor onze medemens in Oekraïne. Een van de mooie voorbeelden van samenwerking en verbroedering voor en door mensen.