Demonstratie iconen schrijven.
Demonstratie iconen schrijven. Foto: Rita Oostendorp

Expositie iconen in Angeren

Algemeen

ANGEREN - Op zondag 27 maart exposeert Arjan Binnenkade in de Kleine Kerk aan de dijk in Angeren de door haar ‘geschreven’ iconen. Deze boeiende kunstvorm beoefent zij al vele jaren met passie. Niet alleen de techniek, maar ook de geschiedenis en tradities zijn inspirerend en geven haar werk een extra dimensie.

Er zijn regels voor de tekening (de ‘canon’) om uniformiteit en echtheid te waarborgen. De natuurlijke pigmenten en het medium (eigeel)  worden gemengd met een paletmes. Iconen zijn verbonden met de spirituele wereld van de orthodoxe en oosters-katholieke kerken en hun volgelingen. Op de expositie zijn afbeeldingen (‘iconen’) van Christus, Madonna, heiligen en engelen te bewonderen. 

Arjan is tijdens de expositie aanwezig en zal u graag meer vertellen over deze kunstvorm. De organisatie is in handen van Kunstcollectief Gelderse Poort. De expositie ‘van donker naar licht’ is gratis te bezoeken op zondag 27 maart van 13.30 – 17.00 uur in de kleine kerk aan de dijk, Molenstraat 1 in Angeren.