Kleefse zwaan, in logo van Wsv Nooit te ver.
Kleefse zwaan, in logo van Wsv Nooit te ver. Foto: WSV nooit te Ver

Nooit te Ver naar Beltrum

Algemeen

HUISSEN - Zondag 3 april trekt wandelsportvereniging ‘Nooit te Ver’ er weer op uit. Ditmaal wordt Beltrum aangedaan, een dorp dat gelegen is in de Gelderse Achterhoek en valt onder de gemeente Berkelland. De tocht wordt georganiseerd door de stichting Vrienden van het Noasman. 

Er zijn verschillende routes uitgezet die de wandelaars over het landgoed Het Noasman en het naastgelegen retentiegebied voeren. Het parkoers gaat ook door bossen en over velden, over verharde en onverharde wegen en paden. Verbazingwekkend is het om te zien hoe de nieuwe en oude natuur in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het conventionele coulissen- en essenlandschap van Beltrum. 

Onderweg zijn nostalgische boerderijen, weilanden met grazende koeien en pas ingezaaide akkers met koren of maïs te bewonderen. De routes met een lengte van respectievelijk 5, 10, 15, 20 en 30 km gaan veelal over weggetjes en paadjes, waar je normaal gesproken niet zou komen. De start van de wandeltocht is vanaf het bezoekerscentrum Het Noasman. 

Vertrek vanuit Huissen, hoek Kampstuk/Bredestraat, om 9.30 uur. Voor potentiële nieuwe leden is een eerste deelname eveneens mogelijk. Deelnemers dienen zich vóór donderdag 31 maart digitaal aan te melden bij theo.knuiman@tele2.nl, of op zijn adres Churchillstr. 19 in Huissen. Thuisblijvers kunnen in Doornenburg terecht. 

Op zaterdag 2 en zondag 3 april kan worden deelgenomen aan de Kasteeltocht van de sportvereniging Olympia. Startpunt kasteel De Doornenburg, Kerkstraat 27 in Doornenburg. De uitgezette tochten gaan over afstanden van 5 tot en met 42 km.