Concert Eindeloos Licht

Algemeen

REGIO - Wie verlangt niet naar licht, troost en een sprankje hoop in donkere tijden als deze? Met het opbeurende jubileumconcert Eindeloos Licht viert Projectkoor Gelderland haar 25-jarig bestaan. Een must voor iedereen die van muziek houdt, ook voor mensen die normaal een klassiek concert aan zich voorbij laten gaan. 

Centraal onderdeel in dit programma is Eternal Light: A Requiem van Howard Goodall. Zijn keuze om een selectie gedichten uit de Engelse literatuur tegenover de oude Latijnse teksten te plaatsen pakt wonderwel uit. Goodall heeft een Requiem willen schrijven dat de achterblijvers tot steun en troost is. Het ademt licht en verdient een groot publiek. 

Het Weidler kwartet opent het concert met Drop after Drop, dat de Oekraïense componist Maxim Shalygin schreef in opdracht van Festivals for Compassion.
Verder op het programma staan The Rose van Ola Gjeilo, delen van The Sacred Veil van Eric Whitacre en Requiem for Humanity van Helen Ostafew.

Het koor staat onder leiding van Wolfgang Lange en wordt begeleid door diverse instrumentalisten. Ook zijn twee jonge, Britse solisten te horen (die zich beiden inspannen om de toegankelijkheid van klassieke muziek te vergroten. Eleanor Sourbutts (sopraan) en Patricia Yates (tenor).


23 april Vredebergkerk Oosterbeek, aanvang 20.15 uur; 24 april Boskapel Nijmegen, aanvang 16.00 uur. Entree (pauzedrankje inbegrepen) 20,00 euro (via www.projectkoorgelderland.nl).