Rob en Jan klaar voor take-off op 26 maart.
Rob en Jan klaar voor take-off op 26 maart. Foto: Marga Reintjens

Zon en Zooi

Algemeen

BEMMEL - Op de zonnige zaterdagochtend van 26 maart zijn we weer met een gezellig clubje op pad gegaan om zwerfvuil op te ruimen. We kregen versterking vanuit Huissen, vader en zoon. Ook Bart had weer wat jeugd enthousiast gekregen om mee te helpen. Dat vinden wij een goede zaak. 

De Herckenrathweg is weer aangepakt, het centrum ligt er weer mooi bij, het Kinkelplein is weer schoon. De sloten en de bermen van de Zandsestraat zijn ook aangepakt, daar waar we met de lange prikstok bij konden komen is vuil opgeruimd. De Kattenleger is ook aangepakt en dat was hard nodig, gezien het resultaat: één volle vuilniszak vol met troep, voornamelijk blikjes. We hebben ontdekt dat langs de Kattenleger wel zeker vijftien lege flessen zijn gedumpt, allemaal van glas, die horen echt niet in de berm daar, maar gewoon in de glasbak. We gaan hiervan melding maken.

Anton had het fietskarretje opgehaald en ging daarmee -en een lange prikstok- op pad en die kwam ook vol beladen weer terug. Verder op Het Hoog hebben we tussen struiken allerlei vuil opgeruimd en daar van een lieve buurvrouw van Marjo een lekker kopje koffie gekregen.

We zijn met ons allen weer druk en nuttig bezig geweest, dat was deze keer geen straf omdat het heerlijk zonnig weer was en we eindelijk even verlost waren van dikke winterjassen. En Bemmel ligt er weer een beetje opgeruimd bij, laten we het zo proberen te houden.

De volgende zwab-actie is gepland op zaterdag, 30 april 2022. Verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel om 09.45 uur. Kijk voor info en verhalen en foto’s eens op onze website: https://zwabbemmel.jouwweb.nl.